Menu

Wat is de beste champagne voor een bruiloft?

Er zijn maar weinig gelegenheden zo feestelijk als een bruiloft. Het is dan ook een geschikt moment om champagne te schenken op deze feestelijke dag. Maar wat is de beste champagne om te schenken op een bruiloft? In deze blog geven we je een aantal tips. 

Wat is de beste champagne voor een bruiloft?

Er zijn veel verschillende soorten champagne, en de beste voor een bruiloft hangt echt af van persoonlijke voorkeur. Niet iedereen heeft dezelfde voorkeur als het gaat om smaak champagne. Laat daarom altijd de bruid en bruidegom de champagne proeven en uiteindelijk ook kiezen. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn ongelofelijk veel merken champagne te verkrijgen. Om je alvast een beetje in de goede richting te sturen hebben we een aantal bekende en populaire merken champagne:

Moet & Chandon

Het bekendste en grootste merk champagne is Moët & Chandon. Toch is dit merk onder de fijnproevers niet echt het meest populaire merk. Wil je een luxe maar toegankelijke champagne? Dan is Moët & Chandon voor jou een geschikt merk.

Taittinger

Ben jij meer een fijnproever en weet je dat jouw gasten ook bekend zijn met champagne? Dan kun je Taittinger champagne overwegen. Dit champagnehuis heeft meerdere bekende soorten champagne die uitermate geschikt zijn om te schenken op een bruiloft.

Piper Heidsieck

Piper Heidsieck is een minder bekend merk qua champagnes, maar is vooral bekend door de unieke verpakkingen die gemaakt worden. Zoals de lipstick of ice cream verpakkingen waar een mooie fles in zit. Ideaal voor een feestelijke gelegenheid of om te geven als een cadeau.

Hoeveel champagne heb je nodig voor een bruiloft?

Als je champagne wilt gaan schenken op de bruiloft is het wel belangrijk dat er genoeg is om iedereen te voorzien. Zeker op het proost moment wil je dat iedereen een gevuld glas heeft. Toch is lang niet iedereen een even grote drinker. Daarom hanteren wij vaak de vuistregel van ongeveer één fles per persoon. Wil je het zeker weten? Dan kun je altijd aan je gasten vragen hoeveel ze van plan zijn om te drinken op de uitnodiging van de bruiloft. Zo kom je niet voor onverwachte grote drinkers te staan en is er altijd genoeg champagne om het huwelijk te vieren!